Журналисти и „анализатори“ на ДПС с множествени оргазми след коледните брътвежи на Доган

Новогодишните брътвежи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган са предизвикали множествени оргазми сред т.нар. журналисти и анализатори, които от години са на хранилката на етническата партия.

Правейки нелепи опити да копира руския президент Владимир Путин, който вчера цял ден отговаря на въпросите на медиите, бившият троен агент на ДС Ахмед Исмаилов Ахмедов, (каквото е истинското му име) на практика благодари на ортака си Бойко Борисов за 220-те милиона държавни пари за пристанището му„Варна Запад“. Шефът на етническата корпорация ДПС отново подкрепи ГЕРБ с тезата си, че властта нямала алтернатива….

Тази семпла и примитивна теза очаквано възбуди да краен предел платените журналистически проститутки, които днес цял ден ахкаха на невероятното прозрение на Сопола. Хаотичните му мисли, вероятно продуцирани от 12-годишен „Чивас Регал“, родиха тезата, че бил нужен „рестарт на системата“ и връщане към формалния модел на „българската демокрация“ от 90-те години на миналия век. А всъщност подтекстът е, че с началото на мандата на новия европейски прокурор Лаура Кьовеши и силния натиск за Венецианската комисия за ограничаване на всевластието на главния прокурор на етническата партия ще й бъде изключително трудно да краде европари, чужди бизнеси, да рекетира и поръчва когото си поиска чрез обвинител №1.

Политологът Стойчо Стойчев от Шумен и журналистът Валерия Велева се опитаха да „разчетат“ посланията на Доган, очаквано в сутрешния блок на новата Нова телевизия на ДПС. „Доган прави доста критичен анализ на 30-те години на прехода и формулира какво трябва да се случи. Какво точно означава рестарт на демократичния модел и как да се случи, лидерът на ДПС не отговаря. Той беше много критичен към всички политически партии на прехода. Възлага надежди на гражданското общество”, смята Валерия Велева.

Според Стойчев става дума за това, че обществото не трябва да бъде пасивно. Политологът подчерта също, че през последните години все повече групи от активни граждани се организират и публично заявяват позициите си. Валерия Велева допълни, че партиите не успяват да реагират адекватно на тези процеси. Ние сме стигнали до един етап на развитие, от който не сме доволни, но не знаем как промените трябва да се случат, е мнението на журналистката.

Въпросът за рестарта за промяната ни на живот опира до нас, а не до самите политици. Ако политиците бяха само корумпирани, а ние гражданите бяхме росна китка, щяхме да ги изметем, продължи с анализа си Стойчо Стойчев.

Социологът Юрий Асланов коментира словото на Доган в студиото на БиТиВи. Думите на почетния председател са пълни с много подтекст. Той иска да се върнем към формата и да договорим ново устройство. Това се вписва в нарастващото желание да се направи рестарт на системата и да се развие елитарен модел, смята Асланов.

Доган се включва към призивите за рестарт, към призивите да се върнем към формата. Да се върнем към елитарната схема на кръгли маси. Това се вписва в нарастващите желания напоследък да се преразгледа общественото устройство и да се зададат нови правила, но да се фиксира едно положение на елитарност, тъй като Доган се е самоназначил за част от този елит, коментира социологът Юрий Асланов, визирайки консултациите за промяна в конституцията при президента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *