Жителите на село Fucking сменят името му, за да спрат подигравките от туристите (видео)

Жителите на село в подножието на австрийските Алпи, които са подложени на постоянни подигравки от туристите заради наименованието му, решиха най-после да го преименуват, пише The Guardian.

Става дума за малкото населено място Fucking, чийто жители са наричани “факингърс”, при това напълно официално.

Все по-голям брой англоговорящи туристи се отбиват в селото, за да си направят снимка с табелата на входа като някои от снимките са в доста груби и разпуснати пози.

Според местните мнозина от посетителите дори крадат указателните табели за сувенир при прибирането си вкъщи, което налага честа подмяна на липсващите знаци.

Протоколът от заседанието на общинския съвет, публикуван в четвъртък, показва, че селото с около 100 души, на 350 километра западно от Виена, вече ще се казва Fugging, считано от 1 януари 2021 година.

„Мога да потвърдя, че селото е преименувано“, каза Андреа Холцнер, кметът на Тарсдорф, общината, към която принадлежи селото.

„Наистина не искам да кажа нищо повече – в миналото сме изтърпяли достатъчно подигравки заради името си“, каза тя пред регионалния всекидневник Oberösterreichische Nachrichten.

За селото официално се съобщава за пръв път около 1070 г., но местните предполагат, че баварски благородник от шести век, наречен Фоцко, всъщност е основал селището. В карта от 1825 г. името на селото се споменава като Fuking.

Точно отвъд Австро-германската граница в Бавария има село, чието име е Petting.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *