Жиката напуска Левски със сълзи

Стана ясно защо Живко Миланов спря толкова изненадващо с футбола. Капитанът на Левски е с онкологично заболяване на белия дроб, което го принуди да прекрати активната си кариера. Болестта е диагностицирана още през пролетта и той не е трябвало да играе срещу Локо, но по собствено желание изкара целия мач.

Зетят на Боби Михайлов разкри, че заболяването е доброкачествено и лекарите са го уверили, че той ще бъде напълно излекуван. След срещата на „Герена“ 36-годишният Миланов се разплака и дълго не успя да удържи сълзите си.

„Изчакахме толкова време, защото трябваше да се потвърди диагнозата. Докторите ме уверяват, че съм се отървал с най-лекото, но затова избрах този мач да е последният, за да не играя приятелски, колкото да се каже, че приключвам. Исках да си свърша кариерата, когато искам аз, а не нещо да ме откаже, така че това беше“, обяви пред журналистите разплаканият Миланов.

„Най-хубавият миг във футбола ми беше, когато ме извикаха да тренирам с първия отбор. Младите трябва да се поучат от това и да помислят за себераздаване, а не за някои странични неща. Благодаря на феновете за това, което направиха в последните месеци за отбора, призовавам ги да бъдат още по-сплотени. То е ясно, че само с тях няма да стане. Този клуб няма да се източва, както е правено в последни години след напускането на Тодор Батков“,  допълни Миланов.

Преди мача с Локо Жиката бе награден от изпълнителния директор на клуба Павел Колев, както и от БФС.
Той завърши кариерата си с 231 мача и 12 гола с екипа на Левски, с който има по 3 титли, купи и суперкупи на България. Миланов е играл още за Васлуй (Рум, 2010- 2013 г.), Том (Рус, 2013-2015) и АПОЕЛ Никозия (Кип, 2016-2019).

С кипърците Жиката е 4-кратен шампион. За националния отбор десният защитник има 28 мача.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *