Ето защо протестът на ДБ срещу Радев е абсурден. Вижте всичките им измислени опорки

Предлагам – изцяло от добро сърце, чист хуманизъм и женска емпатия – кирчовците и дебетата да уволнят всички рекламни агенции, пиар специалисти и всякакъв планктон, който играе дълга измамническа игра с тях с цел парични постъпления. Защото опорките, които им задават, са много лесно оборими.
1. Днес тези хорица се опитаха да свикат протест с фейк нюза, че служебното правителство блокирало газовата диверсификация, като – забележете! – ОТКАЗАЛО да впише новите членове на НЗ на ICGB (дружеството, управляващо интерконектора с Гърция). Греда! Първо, решението за новите членове на НЗ е взето на 22 юли, след като правителството вече е било в оставка. Но това – както и да е. Отказът обаче е от Агенцията по вписванията. не от новото правителство. Кирчовците направили правописни грешки, Гълъб Донев е виновен. Много смешно! Да не говорим, че няма никъде информация – кои са, аджеба, тези нови членове на НЗ? Изрових интернет, никъде няма информация, а ако нещо го има в интернет, аз задължително го намирам. Да не говорим, че интерконтекторът няма акт 15 и акт 16. По чия вина – спорно. Аз твърдя, че е по вина на кирчовците. Ivailo Danailov твърди, че е по вина на ГЕРБ. Не съм се задълбочавала, но кирчовците имаха 7 месеца да оправят това.
2. Новото служебно правителство се опитало да спре България да влезе в ОИСР. Да оставим, че това президентът го зададе като приоритет пред това служебно правителство – влизането, не излизането. Но се оказа, че точката „влизането на България в ОИСР“ е свалена от дневния ред на заседанието на МС, защото кирчовците не са приели нормативните уредби, за да влезе тази точка. Сега новото правителство трябва да прави и това.
3. Новото правителство щяло да сменя геополитечския курс на страната. Първо, това е невъзможно. Едно от малкото неща, по което българското общество има пълен консенсус, е членството ни в ЕС и НАТО. И няма нито едно събитие, което да говори, че правителството иска да направи това. След 3 дни на власт. 3 (ТРИ!) дни!
4. Новото служебно правителство щяло да купува газ от „Газпром“. Няма нито едно събитие, което да говори за това.
5. Новото служебно правителство било получило „рамков договор“ (тук е много флуидно определението) за втечнен газ от американски партньор. Дори било подписано споразумение. (Кирил Петков го нарече в НС – договор. Има записи.) Оказа се, че е оферта от търговец, който стои между българската държава и производителя на втечнен газ. И Донев се опитва да стигне до доставчика, защото Кирчо е контактувал с търговец-посредник. Кой е този търговец? И това не е договор, това е оферта. Да не говорим, че нямаме слотове, където този втечнен газ да го добием. А най-вече да не говорим, колко ще се вдигне цената му след като се плати на доставчик, слот и т.н.
Ако новото служебно правителство имаше малко по-оправен пиар от Антон Кутев – който ми се струва трудоустроен там – досега да е направил тази нескопосана пропаганда на мат и маскара.
Е така раздавам непоискани съвети. 🙂 Ама истината ми е най-скъпа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *