Ето защо Джокович не се ваксинира

Оказва се, че прословутата безглутенова диета на Джокович, която спазва от години е заради това, че сърбинът страда от автоимунното заболяване Целиакия

 

Скандал с недопускането в Австралия на тенисист №1 в света Новак Джокович доведе до дискусии около правото му да участва на „Аустрелиън Оупън“ заради липса на ваксина.

Възникна въпросът как е успял да убеди медицинската комисия да го допусне до участие и дали въобще има това право, а отговорът даде сръбският „Телеграф“.

Оказва се, че прословутата безглутенова диета на Джокович, която спазва от години е заради това, че сърбинът страда от автоимунното заболяване Целиакия.

Тя се изразява в проблеми с тънките черва, което често води до анемия, умора, липса на концентрация и промени в настроението.

Джокович се е допитал до учен от университета в Кеймбридж, който го е посъветвал да не се ваксинира, тъй като това може да навреди на състоянието му при текущото му заболяване.

Именно заради това медицинските специалисти в Австралия са го допуснали до участие на „Аустрелиън Оупън“, но за негово нещастие се оказа, че има проблем с визата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *