Ето всички версии за изчезването на криптомилионера Александър Алтънбашев

Мистерията около изчезването на криптоппредприемача Александър Алтънбашев, който е в неизвестност от понеделник, се заплита. Алтънбашев е един от експертите в ит сферата и алтернативните валути. През миналата година е спечелил 6 млн.евро, заради което е аправил специално парти в луксозен столичен клуб. Пред приятели пък неотдавна се похвалил, че си е купил имение в Дубай за около 2,5 милиона евро и къща в Халкидики, Гърция за близо 2 милиона евро.

Според сестрата на 37-годишния ИТ специалист бил видян за последно от сестра му Теодора, която подала и сигнал в полицията за мистериозното му изчезване. Тя позвънила на тел. 112 обаче чак вечерта в понеделник, след като видяла мъж с каска на моторист да отключва вратата на апартамента на Александър, а после да бяга с джип, управляван от жена, разказаха от МВР.

Според колегите от вестник „Телеграф“, основната версия, по която работят криминалистите, е отвличане на мъжа.

Втората хипотеза, която се проверява, е, че е възможно младият криптоспец да е решил да избяга безследно, а третата – да е ликвидиран.

 

Объркването Алтънбашев се видял за последно със сестра си Теодора в понеделник сутринта. Тя го закарала на среща с мистериозен човек пред кино „Арена-Младост“. Той й споделил, че с въпросния човек щели да пътуват в Пловдив, станало ясно в хода на разследването.

Около обяд сестрата забелязала, че млад мъж с цветна каска на моторист отключва вратата на апартамента му в кв. „Борово“. Теодора живеела в жилището точно срещу неговото и забелязала, че човекът отключва, а не разбива вратата. Това й се строило странно, тъй като само тя и Александър имали ключове, споделила тя пред криминалистите. После питала дали брат й го е пратил, а мотористът само казал, че „трябва да бяга“ и изчезнал бързо.

Жената се притеснила и започнала да звъни на Алтънбашев. Набирала го и по месинджър, докато й вдигнал. Криптотърговецът звучал изключително странно според нея, като казал, че трябвало да ходи в Бургас или Варна, след което прекъснала всякаква връзка с него.

Въпреки опитите да се свърже пак с брат си Теодора не успяла и вечерта подала сигнал в полицията. На място ченгетата заварили жилището разхвърляно, сякаш някой е тършувал и търсил нещо. Дамата На място била извикана за показания и приятелката на Александър – Кристина, която споделила само две неща. Че не знае да е имал врагове и че няма близки приятели въпреки това, което демонстрира в профилите си в социалните мрежи, което озадачило ченгетата.

Според девойката компютърният гений не бил в депресия, не е имал и психическо разстройство, което да го провокира да изчезне така мистериозно. В същото време униформени обиколили района и събрали записите от видеокамерите в района на блока на Алтънбашев на ул. „Ворино“ в кв. „Борово“. От тях станало ясно, че мотористът духнал с джип, управляван от жена и със затъмнени задни стъкла.

Видеоклиповете показали, че возилото карало с бясна скорост при оттеглянето си. Оперативно Разследващите засекли, че последната клетка на телефона на Александър е в района на Околовръстното край Бистрица във вторник, след което се изпарява и най-вероятно мобилният апарат е унищожен.

По оперативна информация от джиесема на Алтънбашев са изпратени 3 есемеса, като последният е до номер, използван от криминално проявен мъж с прякор Ториното. Близки на Алтънбашев разказали още, че той е много богат и имал големи суми по сметки, паролите за тях държал в сейф в банка. Скрил ги там след последното си пътуване до Африка.

Александър Алтънбашев е луд фен на сафаритата в Африка и други екзотични държави.

Профилите му в социалните мрежи разкриват как позира пред лъвове и тигри, но интересното е, че има малко приятели и въпреки че е компютърен гений, има малко харесвания. Други дестинации, от които се е показал Александър, са Испания, Португалия, Камбоджа и т.н. Другата страст на компютърния спец са моторите.

На десетки снимки е яхнал мощно возило, посетил е и ралита. Само на няколко снимки изчезналият бизнесмен е качвал информация за биткойни и борси, като там отговаря на въпроси на познати, прави и прогнози за сривове на пазарите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *