Държавата слага охрана на зам.-министър заради „мафиотска група“ на границата

Иван Христанов бил заплашен

Държавата поставя охрана на заместник-министъра на земеделието Иван Христанов. Това става ясно от видео, публикувано във фейсбук профила на Министерския съвет.

Новината съобщава самият премиер Кирил Петков. Причината, явно, е случаят „Евролаб“.

“За първи път българското правителство имаше смелост да застане срещу една мафиотска група, която беше окупирала границата“, казва Петков на среща с граждани в Садово, което пострада от градушки.

“Като си говорим за нелегален внос на земеделски продукции, като си говорим за странни тестове за лаборатория… аз лично като отидох там, не можах да повярвам. В тази лаборатория на някои от местата не беше стъпвал човек. Лабораторията за животни нямаше една сламка на пода. С други думи, бяха едни фиктивни лаборатории една голяма част от тях, които бяха там само за да контролират границата и вноса, кой да влиза и кой да излиза. Така че това го направихме с риск, между другото. Това не е безрисково. Като им спреш на едни хора, които са си получавали много години милиониОще тази седмица слагаме на заместник-министъра на земеделието охрана, защото първите заплахи вече дойдоха“, казва Кирил Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *