Драмите във „Военна полиция“ продължават. Бившият шеф още чака да замине за аташе в Москва

Българска военнополицейска асоциация призова за връщане към нормалната работа на служба „Военна полиция“, която е без постоянно ръководство от януари.

От асоциацията искат скоро да бъде назначен постоянен директор и да отпадне промяна в правилника на службата, която позволи и на хора, не в системата да я оглавяват. Тази промяна е факт от началото на годината.

Но на предишния кабинет не остана време да назначи постоянен ръководител. Към момента временно службата се ръководи от полковник Ивайло Сотиров.

Предшественикът му – бригаден генерал Борислав Сертов, още чака назначението си за военен аташе в Москва. Но процедурата се бави. По неофициална информация заради отнет достъп до класифицирана информация, съобщи БНР.

Военнополицейската асоциация призовава в отвореното писмо експериментите в службите приключат. И се надява на принципната позиция на президента, на служебния премиер и на служебния министър на отбраната, до които писмото е изпратено.

През март, при обявяването на шпионската мрежа в полза на Русия, главният прокурор Иван Гешев каза, че не са потърсили „Военна полиция“, защото ѝ няма доверие.

Тогава БНТ съобщи, че част от военните полицаи, които трябвало да задържат смятания от прокуратурата за шеф на шпионската мрежа в полза на Русия Иван Илиев, наречен от прокуратурата „резидента“, отишли да пият кафе и така му дали възможност да избяга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *