ДПС пак настоява за програмно правителство

Нашата визия е, че на страната е необходимо програмно правителство. То трябва да направи реформите, които политическите партии не ги направиха през последните 10-12 години”. Това каза в сртяда Рамадан Аталай от ДПС пред Нова тв.

Представители на движението ще участват по-късно през деня в консултациите на президента преди даването на втория и третия мандат за съставяне на правителство. Тезата на ДПС за програмното правителство, подкрепяно от плаващи парламентарни мнозинства, е стара.

Нежеланието на „Има такъв народ“ да подпише коалиционни споразумения с БСП, ДБ и ИБГНИ за формиране на ясно парламентарно мнозинство за подкрепа на правителство доведе и до съмнения, че партията на Слави се опитва да запази влиянието на ДПС.

„Този парламент не разполага с политиците, които да водят необходимия дебат”, каза Аталай.

„Имаме политически формации, които за първи път са в парламента, но повече от 5 години са на сцената, пред обществото. Обществото им дава съответната енергия и те да поведат с тази енергия, защото първите 1-2 години след избори се правят болезнените реформи. Но тази формация (ИТН) не поема тази отговорност”, коментира Аталай.

Според ДПС служебното правителство „в този си вид има доста пропуски”.

Аталай обясни, че едно служебно правителство не може да иска изменение на държавния бюджет.

„Нашите експерти смятат, че с настоящия бюджет може да се посрещнат всички нужди”, каза Аталай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *