ДПС върна в парламента Велислава Кръстева като „сътрудник“

Доскорошният ръководител „Връзки с обществеността“ на Народния театър „Иван Вазов“ и бивш пиар на ДПС Велислава Кръстева се завърна на работа в Народното събрание.

Орезилената възрастна дама с напомпано лице, разбира се, не е депутат, а сътрудник на парламентарната група на движението. Това става ясно от регистъра на нещатните сътрудници в Народното събрание. Там е записано, че областта, в която Кръстева работи, е „връзки с обществеността и медиите“.

Кръстева беше изритана от Народния театър чрез съкращаване на щата „пиар“. Тя бе в същината на грандиозния скандал в културната институция, който започна, когато режисьорът Александър Морфов изрази крайното си несъгласие с присъствието ѝ в управлението на най-големия театър в страната.

В края на миналата година и в началото на тази Морфов надраска вратата на офиса на Кръстева с надписи „Изчезвай“ и „Офис на ДПС“. Последваха вербални престрелки между директора на театъра Васил Василев и предишния служебен министър на културата Велислав Минеков. Напрежението в театъра се покачи още повече след напускането на знакови имена от екипа. От друга страна, актьори от трупата пуснаха подписка в подкрепа на директора. В края на февруари стана ясно, че Морфов е уволнен и също вече не е част от екипа на театъра. Кръстева е напуснала сама.

Според бившия министър Велислав Минеков, фирми на дъщерята на Кръстева – Ния Коцева източват народния театър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *