До дни Путин вече може да не е президент на Русия

Ако до края на годината Украйна си върне Крим, то това ще е сигурният край на управлението на Путин

 

Руският президент Владимир Путин има само две възможности – транзит на властта под негов контрол или същият процес, но без негов контрол. Това каза руският политолог Олга Курносова в ефира на „FreeДом“.

Според нея, ако Крим се върне под контрола на Украйна, то в новогодишното си обръщение Путин може да каже: „Уморен съм, тръгвам си“. Украинските власти вече обещаха, че ще си върнат и украинския полуостров Крим.

„Сега за Владимир Путин има само два изхода: транзит, който ще се осъществи под негов контрол и за това той сам трябва да напусне, и транзит, който ще се осъществи без никакво негово участие, когато той някак си слиза от стола…”, каза експертът.

Ако до края на годината Украйна си върне Крим, то това ще е сигурният край на управлението на Путин. Руският президент е наясно, че всяко следващо военно поражение в Украйна ще означава край за него. Още в началото на октомври руският публицист и политолог Андрей Пионтковски заяви, че самият руски президент се е поставил в много заплашителна позиция, като е обявил частична мобилизация в страната и се е опитал да анексира части от Украйна, които руската армия не владее.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *