Дончева се подигра с външната министърка: Тя е една мяукаща женица!

Никога не е проблем проблемът в една коалиция. Това заяви лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева в ефира на „Денят започва“ по БНТ.

„Управляващите не са способни да вземат адекватни решения. Не защото тези решения не ми харесват на мен, а защото не могат“, каза тя.

По думите й няма ориентири защо се взимат някакви решения и до какво ще доведат те.

„След 4 месеца управление не можем да кажем, че сегашната коалиция стои стабилно по отношение на ГЕРБ. Не са преодолени лостовете на ГЕРБ, а те са вече далеч от властта от година“, подчерта Дончева.

„Проблемът не е само разногласията в коалицията, а липсата на капацитет – управленски, интелектуален, политически“, подчерта дебело тя.

„Ние принадлежим към евроатлантическата общност, но не трябва само да се правим на папагали там. Ние имаме военен капацитет, но не можем да даваме нещо, което нямаме и нещо, от което никой няма нужда, ми се струва ненужно“, каза Дончева.

„Политиците живеят във виртуален свят, публикуват си пиар“, добави тя.

„Русия иска да й плащаме в долари в същата цена, в която е договорено, в същата банка, но иска да се отвори втора сметка в рубли, защото искат да си запазят парите, иначе през суифт системата, американците има как да сложат ръка на всичко това“, обясни казуса Дончева.

По думите й Путин не е длъжен да снабдява светът с газ за без пари. „Той просто пази страната си от това, чрез санкции да им бъдат взети парите. Затова ги иска от долари в рубли“, обясни отново тя.

„Какво априлско въстание, момче?! Да не би някой да е доставил оръжие от чужбина? Да се дават исторически примери е просто нелепо. Да се дава от премиер на собствения му народ е още по-нелепо“, подчерта тя.

„Какво ще се постигне, като един политик започва с изцепките? Това е когато не си наясно със следващите ходове и правиш изцепки“, каза Дончева.

„Идеята за даряване на заплата за Украйна беше откровена глупост. Българите симпатизират на Путин, но имат хуманно отношение към украинските бежанци. Може да изглежда шизофренично и несъвместимо, но е така“, каза Дончева.

„Недопустим е тонът от правителството към президентa и тонът, който е вътре в правителството. Не може да се държите по ругателен начин. Не виждам как и с кой акъл са подбрали външния министър. Това е абсолютна неадекватност, тя е една мяукаща женица“, добави тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *