Докладват на Христо Иванов: „Оня се е обадил на Маджо“

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов изпадна в скандална ситуация, докато излъчваше на живо от протеста на Орлов мост снощи. Докато той е между хората и част от тях го поздравяват и се снимат с него, се приближава мъж, който също иска снимка с думите: „Я да се снимаме сега, че като станеш премиер, да не ни забравиш и нас“. После се навежда към Христо Иванов и му съобщава: „Аз съм си изключил телефона, защото оня се е обадил на Маджо“.

Лидерът на ДБ му прави знак да мълчи и обяснява, че в момента предава „лайв“. Мъжът повтаря, че е имало разговор с Маджо. Иванов очевидно се сконфузва от ситуацията, а камерата се отмества от двамата и няколко минути снима само тълпата от протестиращи. „После ще говорим“, казва мъжът и се дръпва. Събеседникът на Христо Иванов бе разпознат от кадрите във Фейсбук като бившия депутат от НСДВ Димитър Ламбовски. Според други коментар в мрежата, този, който „се обадил на Маджо“ е Иво Прокопиев.

Ламбовски е един от участниците в клиповете на разследването „Осемте джуджета“ и свидетел по делото, свързано с мащабни злоупотреби в прокуратурата.

Видеото с Христо Иванов вижте тук:

Кой е Ламбовски:

Димитър Ламбовски е бивш депутат от НДСВ – водач на листата в Стара Загора 2001 г. Собственик на най-голямото частно гробище в Бояна.  Още от 90-те години на миналия век името на Ламбовски се свързва с могъщата някога силова групировка СИК.

До 1999 г. той е в управата на купената от Младен Михалев-Маджо и компания Първа източна международна банка заедно с тогавашния акционер в Интергруп и СИК Венцислав Стефанов. Димитър Ламбовски е и в ръководството на футболен клуб „Славия“, където акционер е небезизвестният Младен Михалев – Маджо.

Ламбовски е прокурист на фирма „Интергруп – България“ заедно със Стефан Николов. В „Интергруп – България“ и „Интергруп енд партнерс“ бяха съдружници Маджо, Красимир Маринов-Големия Маргин, Румен Николов-Пашата и всички останали членове на силовата застрахователна компания. („24 часа“, 12.08.2015)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *