Доган се подигра с протестиращите

За пореден път българските граждани бяха поставени в зависимост. Не от кого и да е, а от партията докарала на страната ни една от най-големите й беди през последните 30 години.

Хората на Ахмед Доган принудиха управляващи и полиция наново да „приклекнат“ пред арогантността на хора, които дори трудно говорят български език. Хиляди български граждани бяха поставени в положението да не могат да изразят възмущението си от безчинствата по българския бряг край парк Росенец. Сараите на Доган се оказаха крепост, до която не може и пиле да прехвръкне.

Въпреки възмущението на кмета на Бургас Димитър Николов, че се ограничават правата на българските граждани , гарантирани им от Конституцията на Република България , стълпотворението на белите шапки (с емблемата на ДПС ) попречи на хиляди хора , включително и на него да стигнат до брега. Колони от коли се извиваха в посока Росенец, но движението им се оказа мисия невъзможна. Така ехидно усмихващия се „пазител“ на етническия мир за пореден път преметна всички и остана необезпокояван в резиденцията си, независимо от малцината, които успяха да се доберат в близост със Сарая.

Протестиращите бяха принудени да сменят мотото на инициативата – „масово ходене на охраняван плаж“ с масово ходене пеша на около 7 км. преди плажа. край резиденцията.

Председателят на партия „Да, България“ Христо Иванов, който преди дни провокира този протест като успя да достигне с лодка до брега от който беше изхвърлен от гардове на Националната служба за охрана.

Днес тези, които не се притесниха от наложеният им от полицията маратон и се добраха до лятната резиденция на Доган огласиха с възгласи „мафия“ пространството около нея.

Много от пътуващите обаче съобщиха, че не могат да стигнат до мястото на протеста, тъй като магистралата Бургас – Созопол е затворена, а движението е отклонено през Звездец. До момента от пресслужбата на полицията в Бургас не отговарят на въпроса каква е причината за затварянето.

Малко преди това два катамарана, които се придвижваха по вода също не бяха допуснати да акостира на кея пред резиденцията, въпреки скандиранията „Няма частно пристанище“.

В цялата патаклама се появи и назначеният председател на ДПС Мустафа Карадайъ, който заяви, че лодките се намира в „частна акватория“. Интересно защо един от „водещите“ рецитатори в тази партия е пропуснал да научи, че думите му противоречат с всички закони в страната?! След всичко казано до тук , дойде време всички да зададем въпроса докога един самозабравил се бей ще поставя на колене цялата държава?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *