Доган показал на протестиращите до морския му сарай край Бургас, че още разпределя порциите

Той е убеден в това и затова отговаря с „добре“ на искането да свали Борисов и Гешев, коментира политологът Петър Чолаков

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган отговори с „да, добре“ на искането за оставките на премиера Бойко Борисов и на главният прокурор Иван Гешев, защото си мисли, че е човекът, който разпределя порциите в тази държава. Затова и спокойно се срещна с протестиращите пред морския си сарай край Бургас. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ политологът Петър Чолаков.

Крайно време е това да се промени, добави той.

„Може би плажуващите в парк „Росенец“ трябваше да паднат на колене пред Доган и да го помолят да оттегли подкрепата си за Гешев, както тези хора искаха президентът да спре избора му за главен прокурор. Смехотворно е. Едни хора крякат нещо и срещу тях от оградата си почетният председател на ДПС им желае успех. Тези неща са несъвместими“, каза пък политологът доц. Стойчо Стойчев.

 

„Няма защо да бързаме през тези три месеца за предсрочни избори при положение, че ще имаме през пролетта съвсем нормални избори“, добави той.

 

„Ако развръзката след протестите ще е премиерът Бойко Борисов да се оттегли назад, а да има един нов кабинет на ГЕРБ, тази блага вест няма да успокои обществото“, коментира Чолаков.

Традиционно през август българинът прави ремонт, дали ще бе цялостен ремонта, или ще е частично обновяването, предстои да видим, добави той.

Според нето оставката на премиера Бойко Борисов ще бъде първата стъпка, но от там нататък трябва да има и други промени.

Едната оставка е постижима, а другата – по-малко постижима не може да се иска оставка на главния прокурор от улицата – за това има процедури, има конкурси, когато те минат, времето за реакция е свършило, заяви пък доц. Стойчев.

„Обществото очаква от Борисов да вземе решение, коалиционните партньори искат да се изкара мандата, те имат своите основания. Също така е ясно, че Борисов винаги предпочита да се оттегли, отколкото да се конфронтира“, каза още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *