Доган защити Карадайъ и ДПС от ПП

Скандалът „Рудигейт“ накара дори почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който изключително рядко прави публични изказвания,  да вземе отношение и да защити и движението, и неговия настоящ лидер Мустафа Карадайъ.

Вчера бившият член на ПП-ДБ Радостин Василев разпространи близо петчасов запис на онлайн среща на Националния съвет на ПП. В разговора се обсъжда ротационното правителство с ГЕРБ. Наред с други теми се засяга  въпросът дали ПП имат договорка с герберите да „натикат ДПС в ъгъла“.  „На Карадайъ ще му сменят главата. До 4-5 седмици ще има нов председател на ДПС“, чува се гласът на депутата от ПП Настимир Ананиев.

Ахмед Доган заяви пред симпатизанти на движението в село Медовец, че „има политически сили, които създават нови разделителни линии и целенасочено подклаждат езика на омразата. Една от ясните мишени на тази разрушителна дейност отново е ДПС и неговия председател г-н Мустафа Карадайъ“. В тази връзка Ахмед Доган заявява, че „всяко посегателство срещу председателя на ДПС е посегателство срещу ДПС и неговите избиратели“. “ДПС трябва да устои на политическите обрати на времето! А нашият председател г-н Мустафа Карадайъ да продължава да ни представлява уверено, разумно и перспективно“, заявява още Доган.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *