Директорът на „Топлофикация – Враца“: Осигуряваме здравословни и безопасни условия на труд на служителите

С общи усилия чрез отговорно отношение и до днес успяваме да се справим и да отговорим на високите изисквания на потребителите, казва инж. Радослав Михайлов

„Топлофикация – Враца“ отбелязва изминалия отоплителен сезон като успешен и без инциденти на работното място. „Като отговорно предприятие ние осигуряваме необходимите здравословни и безопасни условия на труд. Грижим се за всички наши служители, за да изпълняват задълженията си в добра работна среда.“ Това каза инж. Радослав Михайлов, директор на „Топлофикация – Враца“ по повод Световния ден на безопасност и здраве при работа. Тази година той се отбелязва на 28 април. Мотото на традиционната инициатива е „Здравето и безопасността са основни трудови права. Да запазим живота на работното място!“.

Световният ден за безопасност и здраве при работа се отбелязва всяка година на тази дата от международното синдикално движение и Международната организация на труда /МОТ/. На 28 април се почита паметта на жертвите на трудови злополуки и професионални заболявания и отново се напомня на световната общественост, че те могат да бъдат предотвратени.

„2020 г. бе белязана от началото на пандемията от COVID 19. Това беше година на изпитание за всички нас. В тези трудни времена ние трябваше да модифицираме работния процес, за да продължим да работим на пълен капацитет с въвеждане на допълнителни мерки за запазване на здравето на целия екип и клиентите. С общи усилия чрез отговорно отношение и до днес успяваме да се справим и да отговорим на високите изисквания на потребителите. С много труд създадохме необходимата организация и осигурихме непрекъснатото топлоподаване в града. „, заяви инж. Михайлов.

По думите му те са се погрижили да снабдят всички служители с необходимите предпазни средства като маски, ръкавици и дезинфектанти. „Периодично правим PCR и антигенни тестове, за да не допускаме заразяване между служителите.“, допълва директорът на топлофикацията.

Инж. Михайлов посочи, че още в началото на пандемията са сформирали техен щаб, който е изготвил план за действие в епидемична обстановка. „И до днес следим всички новини около разпространението на вируса. Стриктно спазваме указанията на здравните власти. Продължаваме да гарантираме безопасността на нашите клиенти и служители.“, казва директорът на предприятието. Той отново изказа благодарност към целия екип на топлофикацията, който в тези трудни дни на изпитание за цялата държава продължават професионално и отговорно да изпълняват служебните си ангажименти.

„Призоваваме клиенти да продължават да бъдат много внимателни и да пазят своето и на близките си здраве. При посещаване на офисите на дружеството, всички граждани трябва да изпълняват съвестно и отговорно предписаните от здравните власти противоепидемични мерки, особено се фокусираме върху спазването на препоръчаната физическа дистанция и носенето на предпазни маски в затворени помещения. Служителите в центъра за работа с клиенти ще следят най-стриктно дали тези мерки се изпълняват.“, уточнява инж. Михайлов.

„Нека абонатите по възможност да използват електронните начини за разплащане, сключване на договори и друга комуникация с дружеството.“, допълва още директорът на предприятието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *