Джамбазки на среща с РОД: Стратегията за детето е идеологическа заплаха за традиционното семейство (видео)

След изборите започваме да работим за политическия натиск за отмяната на законодателството, което Ви притеснява!, пое ангажимент пред родителите кандидат-кметът

Зам.-председателят на ВМРО и кандидат за кмет на София Ангел Джамбазки, заедно с кандидата за общински съветник Владимир Митов проведоха среща с представители на групата на Родители обединени за децата.

Задачата на групата съветници от ВМРО в следващия общински съвет е да издири и да публикува всички взаимодействия на общината, с тези НПО-та, които са потребители на нашите пари. Защото те са навсякъде – в училища, в детски градини, в читалища. Те са се напъхали във всички социални служби и те пишат текстовете и документите от името на Столична община. Никой, дори и аз, преди 5 години, когато бях общински съветник, не съм си давал сметка, че се подготвя нещо голямо. Трябва тези НПО-та да бъде осветени, защото са се сраснали с много общински учреждения, категоричен бе Джамбазки.

На срещата представителите очертаха част от проблемите със Стратегията за детето, която е идеологическа заплаха за традиционното семейство и ценностите, както в морално, така и в правно отношение. Сегашното ни законодателство е много лошо, защото понятията „дете в риск“, „насилие“ и „най-добър интерес“ са много широко формулирани. Така че абсолютно всяко дете може да бъде обявено като дете в риск, което означава намеса на държавата в семейството.

Друг проблем, който очертаха представителите на РОД са свързани с това, че от 1 януари 2020 г. влизат нови промени в законодателството, които предвиждат частни доставчици на социални услуги. И за да се върнем към старото законодателство, там е въведена комисия, т.нар. мултидисциплинарен екип, който решава дали едно дете ще бъде изведено от семейството или не. В него се предвижда възможност за участие на представител на доставчик на социални услуги, може ли да си представите – НПО или някакъв доставчик на социални услуги, което предлага да речем услугата изолация на дете. Този, който ще печели от отнемането на детето, ще участва в комисията дали то да бъде отнето. Неприятното в случая е, че това може да бъдат чуждестранни организации, които не подлежат на лицензиране в България, това е пробив в националната сигурност.

На този случай Ангел Джамбазки с недоумение коментира как е възможно да дадеш детето на някого, който няма никаква държавна отговорност. И допълни, че сега си дава сметка защо стана тази истерия в циганските махали – те ще бъдат първите потърпевши от Стратегията за детето, защото те отговарят на всичките критерии за дете в риск.

На края на срещата кандидатът за кмет на София Джамбазки сърдечно благодари за срещата и сподели:

Въпреки че правим запис, аз си записах много важни неща от нашия разговор – цели 4 страници и не искам да ги забравя. Това, което Ви предлагам, за да не си даваме големи обещания и да мине време, нека да започнем от въпросите, които поставихте към Народното събрание. Това го поемам като задължение и ще Ви върна отговор веднага. Като свършат изборите започваме да работим за политическия натиск за отмяната на законодателството, което Ви притеснява. Ние няма да направим грешката да го заявим от наше име, защото така по-скоро ще Ви саботираме без да искаме. Ще направим разговор с политическите партии, ще сондираме мненията и ще се върнем обратно при Вас с отговорите, които имаме. Чак тогава, заедно с Вас ще преценим каква ще е следващата политическа и медийна стъпка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *