Джамбазки като доброволец във ВМА: Видях на кислородно дишане лидери на протеста, които горяха маски

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки разказа за работата си като доброволец в борбата срещу COVID-19 в Инфекциозната клиника на ВМА. Той обяви, че в отделението е видял лидери на антиправителствения протест, които са изгаряли маски по време на демонстрациите, поставени на кислородно дишане. Евродепутатът обаче не назова имена.

Джамбазки е помагал като санитар и отговарял за дезинфекцията в клиниката.

„Клиниката е пълна от горе до долу с тежко болни хора, те издишат непрекъснато зараза във въздуха. Трябва да се чисти, за да останат здрави лекарите“, описа ситуацията в болницата зам.-председателят на ВМРО. „Ако ходех там за да си правя пиар, щях да го оглася преди 3 седмици, когато започнах, а не сега случайно да се разбере. Не сме били тъпана, защото не е морално“, добави той.

Политикът разкри, че в събота и неделя на дежурство остават по един лекар и две сестри.

„Има млади хора в тежко състояние. Имаше и лидери на протеста, които горяха маски. И после дишаха с апаратите, но няма да споменавам имена, защото не ми е работа“, разказа Джамбазки.

Властта в ситуация на пандемия винаги може да се справя по-добре, посочи евродепутатът. „Факт е обаче, че никой не знае как да управлява тази болест. Липсата на медицински персонал е най-големият проблем и той е системен за българското здравеопазване. Когато пандемията премине, ще си проличи кои са истинските професии – тези, които трябва да бъдат оценявани”, отбеляза той.

Джамбазки направи сравнение на ситуацията около COVID-19 в България и Белгия и предприемането на мерки. „Белгийската икономика и резерви са много по-големи от нашите. Там може да си позволят да затворят всичко и нищо да не работи. Тук обаче ще се закрият десетки средни и малки бизнеси. Хора ще останат на улицата. Ще се поставим между два огъня – заразата и безработицата. Трябва да се намери средният път”, коментира зам.-председателят на ВМРО.

За казуса с детските надбавки Ангел Джамбазки посочи, че от ВМРО настояват да има помощ за всички деца. Според него така държавата показва отношение към детето и семейството. А размерът на добавката също е много важен. Необходимо е да се подпомага образованата и отговорна раждаемост”, смята той.

Евродепутатът определи решението на ГЕРБ да отпадне помощта за всяко дете като грешка. Той обаче добави, че критиките, в които се противопоставят полицаите и децата са абсурдни, тъй като полицаите също са родители и повече от сто дни са работили извънредно, а този труд нямало да им се заплати.

1 коментар

  1. Ако спре белото ще спрат да му се привиждат такива глупости.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *