Депутат на Слави Трифонов има 3 самоличности

Куриозен случай в новия парламент – заможен депутат на Слави Трифонов от област Пловдив се оказа с три самоличности. Невероятно, но факт – народният избраник в 45-о, 46-о и 47-то Народно събрание Танер Кадир Тюркоглу разполага  с девет апартамента и три различни имена, с които официално се представя.

Човекът на ИТН от Пловдивско може да бъде срещнат и като Танер Ердинч Дурмуш, и като Тянко Калинов Насков.

Джебелчанинът е бил областен председател на партия „Българска нова демокрация“ в Кърджали, както и кандидат за общински съветник от коалиция „Десен съюз“.

Името Танер Кадир Тюркоглу е свързано с фирмите „МАРТЪ ЙЕМ“ ООД, „ГООК БОРЮ“ ООД и „КЕЙБЪЛБОРЮ“ ООД.

Името Танер Ердинч Дурмуш е свързано с „ЕГЕ – 2013“ ЕООД.

Името Тянко Калинов Насков стои зад четири фирми – „ЕВРОТРАНС“ ООД, „ДУЙГУ ТРАНС“ ЕООД, „БЕНСУ ТРАНС“ ЕООД и „АГРОТЕК-2007“ ООД.

Депутатът с три имена се оказа и доста заможен – 9 жилища притежава Танер Кадир Тюркоглу – 8 в Турция и един в България.

Когато е в родината си, Танер Тюркоглу ползва апартамент в Джебел, който е с разгърната полезна площ от 105 кв. метра, закупен през 2014 година.

Народният представител отбелязва, че притежава 6 апартамента в Бурса, къща с двор в същия град и вила в Муданя. Къщата е придобита през 2000 година, а останалите имоти през 2018-а и 2020-а. Тюркоглу е собственик на 1/2 идеални части от имотите.

През 2017-а и 2018-а е закупил три ниви в Балъкесир, общата им площ е 11 дка.

Той притежава два автомобила – БМВ, който беше запориран от НАП през лятото заради задължения на Тюркоглу, и „Мерцедес“.

Джебелчанинът в ИТН има 85 000 лева налични парични средства и два банкови депозита – 28 000 евро и 35 000 долара. Собственик е на хасковската фирма „Бенсу транс“ и съсобственик на кърджалийската „Мартъ йем“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *