Депутати – чорбари търсят отговор от Кралев защо тотото иска да спонсорира Левски

Депутатите от левицата Иван Ченчев, Георги Гьоков и Александър Паунов запитаха спортния министър Красен Кралев защо държавата планира да спонсорира футболния клуб Левски, който е в частни ръце. Въпросът трябваше да намери отговор в петък, но Кралев така и не се появи в парламента, за да отговаря – заради изтичане на времето за контрола, съобщи clubz.bg.

Казусът „е в сила“ от 28 февруари, когато високопоставени правителствени източници споделиха, че тотото ще стане спонсор на клуба чрез рекламен договор, като дори се спрегна и сума – 1,1 милиона лева. Иначе собствеността на Левски остава непроменена. Човекът, който държи акциите, Георги Попов (вицепрезидент на „Нове холдинг“), бе заловен заедно с Васил Божков в Обединените арабски емирства и е сочен за част от организираната престъпна група на бизнесмена. По думите на самия Божков, потвърдени после и от изпълнителния директор на клуба Павел Колев, издръжката е 2 милиона лева на месец.

„Защо държавното предприятие БСТ иска да спонсорира частното футболно дружество Левски?“, отправят питане народните представители.

Кралев твърди, че не знае за намерението тотото да спонсорира Левски, а това беше потвърдено лично от премиера Бойко Борисов. Варненецът е принципал на тотото.

От левицата искат да знаят също така какво е наложило цялостната подмяна на състава на БСТ и изразяват съмнения, че някои от новите шефове нямат висше образование. В УС влязоха Христо Йовов и Гошо Гинчев, които са бивши футболисти именно на Левски. На последните местни избори Йовов бе кандидат за кмет на Своге от ГЕРБ, но загуби. Гинчев пък е съветник именно на Кралев.

Припомняме, че настоящият депутат от БСП Иван Гечнев е бивше пресаташе на ЦСКА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *