Манол Пейков пак в пиянски скандал в парламента

Манол Пейков отново беше в центъра на скандал в парламента. И отново ответната страна бяха „Възраждане“. Поводът пък бе е 20-годишнината на членството ни в НАТО и декларациите от трибуната на НС. Те доведоха до размяна на реплики за некъпани народни представители и кремове от гениталии на тигри.

От трибуната лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов призова да напуснем НАТО
По думите му алианса е разбил българския военнопромишлен комплекс. Според Костадинов НАТО иска да води война и се нуждае от еничари.

Тази позиция обаче възмути Пейков, който започна да подвиква от място

В помощ на лидера си се притече Цончо Ганев, който поиска съдействие от страна на ръководството. Той отново обвини Пейков, че е дошъл в НС в нетрезво състояние.

„Не е нормално да имаме толкова рано сутрин пияни народни представители, пък други – дрогирани“, заяви Ганев.

Той поиска Пейков да бъде тестван за наркотици и с дрегер. „Не е адекватно лицето Манол да влиза пиян, а пък някой друг дрогиран, и да крещи. Отделно, че е некъпан отново“, каза Ганев.

В спора се включи и Ангел Георгиев. Той поиска депутатът от ПП да бъде изведен от залата за да се свести
„Манол Пейков отзад вие, грухти и вие дори забележка не правите“, реагира той.
От своя страна Манол Пейков излезе на трибуната за да се защити лично. Той отвърна на обидите с обиди и коментира гладката прическа на Цончо Ганев.

„Г-н Ганев, на когото лично от Русия му изпращат всеки ден за намазване специален крем от тестис на усурибирски тигър и Шлемник байкалски говори за хигиена на другите. Човек, който спи с шапчица, понеже доставката от Русия идва веднъж на две седмици по обясними причини. Спрете, приключи вашата игра, спрете с инсинуациите“, заяви Пейков.

За да потуши страстите, Росен Желязков даде почивка от 10 минути.  Взаимните нападки обаче продължиха и в парламентарните кулоари.  „Работата на човек, който работи тук като депутат, е не само да кове закони, а да бъде народен трибун. Това съм аз в случая. Къде е имало нецензурна дума вътре от трибуна!“, каза Пейков
Когато репортерка го попита: „Значи вие може от трибуна да се правите на мили и възпитани, а да се биете и да се ритате по коридорите на парламента?“, той отговори: „Пак интриги ще въртим – стига! Извиних се. На „Възраждане“ няма да се извиня, защото те не го заслужават. Те ругаят и в залата, и извън залата. Проблемът е, че те минават непрекъснато границата, а те разчитат на това, че ние сме възпитани.“

През това време около него се завъртяха Златан Златанов и Ангел Георгиев, които му суфлираха отстрани.
Както и преди, Пейков бе категоричен: „През живота си не съм слагал алкохол в устата си!“
Той сам сложи край на свадата, като се върна обратно в пленарната зала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *