Депутатите профукаха 3,5 млн. лв. за ремонти, дадоха ги на фирми от обръча на ГЕРБ

Това, че депутатите не работят не означава, че не могат да похарчат милиони левове за дивотии. С това мото в най-мързеливата си година – 2021 г. когато работеха по месец три парламента отделно, народните избраници подкараха старата песен на нов глас – профукаха над 3,5 милиона лева за ремонти, извършени от фирми на…ГЕРБ.

Две обществени поръчки с многомилионен бюджет са изпълнени миналата година, докато държавата се тресеше от несигурност, а парламентите се сменяха по-често и от спонсорите на плеймейтка – за доставка на топлинни услуги и за… облагородяване на почивната база на депутатите във Велинград.

За по-луксозен отдих на народните слуги в базата на властта, парламентът е платил 2 123 377 лева. В мащабния проект за осигуряване на депутатски лукс сред минералните води на „СПА столицата на Балканите” са се включили по ирония на съдбата едни от най-маститите строители на небостъргачи и магистрали по време на няколкото мандата на ГЕРБ – фирмите „Дева транс“ на Стефан и Борислав Божков, и „Рутекс”, установи проверка на „Уикенд”.

Компаниите, наети да асфалтират алеите в базата във Велинград, да озеленяват площи и да поставят осветления, лехички и кашпи всъщност се занимават с огромни инфраструктурни проекти като сектори от строежа на магистралите „Хемус”, „Струма”, пътен възел „Яна”, лот 2 на АМ „Марица” и пр.

На двете компании бившата власт от години „поделя“ по братски проектите за работа по магистралите.

Сред електората буди недоумение фактът как такива мастити строителни магнати са избрани за рехабилитация на алеи и пътечки във ваканционния курорт на депутатите.

Друг е парадоксът, че през близо 3 години базата на властта в минералния курорт се ремонтира за различна сума. Ремонти са правени през 2009 г., през 2014 г., както и през 2017 г.

А самата база от години е на загуба средно с около половин милион лева. Това обаче не спира парламента да я обновява постоянно, давайки хляб на вечните печеливши от мастити обществени поръчки фирми за строителство и надзор, коментират в социалните мрежи.

Друг разход през 2021 г. обаче възмущава хората още повече. Докато нацията масово не може да покрие сметките си за парно или има абсурдно високи такива, без да е пускала нито веднъж радиаторите, то парламентът без проблем в неработната изминала година хвърля 1,2 милиона лева, за да плати парното си.

Отоплението е платено за всички сгради на парламента на територията на столицата. Всяка година Народното събрание дава космически суми за парно, но поне в сградите има някой, който работи и го използва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *