Г-жо Караянчева, бих искала да Ви даря едно тоалетно гърне

„Госпожо Караянчева, Изобщо не разбирам защо репликата Ви “Дарихме и много календари на старчески домове. Верно, от стари години, но с прекрасни пейзажи!“, предизвика толкова хейт и злост. Аз лично съм съгласна с Вас – що пък да изхвърляме напълно ненужни боклуци, а да не ги пробутаме на някого, особено на безпомощни старци. В тази връзка, бих искала да Ви даря едно тоалетно гърне от къщата, която купихме с мъжа ми наскоро“, пише Ирини Зикидис в социалната мрежа Фейсбук.

„Ползвано е има-няма десетина години, здраво, запазено, а ако се вгледате, по дъното му ще откриете спомените от една фекална феерия, която ми напомня за всичко, което Вие и Вашата партия олицетворявате. Моля за ден и час къде да донеса гърнето.“
Припомняме, че председателят на Народното събрание за пореден път възмути обществото с изказванията си. Този път Цвета Караянчева се опита да обясни акта на подаряване на стари килими на театъра в Кърджали. Като логично пояснение шефката на парламента посочи, че това не е първата подобна инициатива. „На Министерството на социалното подпомагане (Министерството на труда и социалната политика, б.р.) дарихме брошури, календари – те бяха от стари години, но бяха прекрасни пейзажи, български пейзажи.
И те ги раздадоха на старчески домове. Това трябваше ли да го изхвърлим? Това е голямата тема“. Изказването на Караянчева предизвика лавинообразна реакция в социалните мрежи, където хората изразиха своето възмущение от „благородното“ и „щедро“ дарение в социалните домове, които са болна тема за обществото с мизерните условия, които предлагат на обитателите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *