Гърция отваря за туристи от днес

Властите в Гърция обявиха отварянето на страната за туристи от днес, 14 май. Облекчават се и вътрешните ограничителни мерки срещу пандемията.

Вечерният час в Гърция се намалява, като ще започва в 00:30 ч., вместо в 23:00 ч. Системата с есемеси за напускане на дома се премахва, разрешава се отново движението от област в област.

От днес се отменя и системата за пазаруване с „кликни и вземи“ и „кликни и пазарувай“. Tърговията се връща към нормален режим на работа с един купувач на 25 кв. метра.

От 14 май тези, които искат да пътуват от и до островите (с изключение на островите Лефкада, Саламина и Евия) по море или по въздух, е необходимо при резервиране на билета си да притежават сертификат за ваксинация (14 дни след втората доза), негативен резултат от PCR тест, извършен до 72 часа преди пътуването или негативен резултат от бърз тест, извършен до 24 часа преди пътуването. Контролът ще се извършва от авиокомпаниите и компаниите за фериботни билети. Тези условия важат за всички местни и чуждестранни пътници на възраст над 5 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *