Гърция отваря за туристи границата с България

Гърция отваря границите си и за туристи. Българите ще могат да влизат в южната ни съседка без ограничения и карантина от 12 часа на обяд.
По информация на посолството ни в Атина гръцките гранични служители могат да предоставят по своя преценка анкетни карти, в които влизащите ще трябва да попълват трите си имена и дестинацията на пътуването си.
На произволен принцип ще се вземат и проби за коронавирус.
При положителен резултат ще бъде налагана 14-дневна карантина. В такъв случай се препоръчва на българските граждани да се връщат в България от границата. Хотелите предлагат по-ниски цени за пакет престой повече от седмица, съобщават туроператорите.
Хотелите отварят врати след проверка и разрешение от здравните власти. На входа на всеки туристически комплекс задължително се поставя сертификат, че са взети всички предпазни мерки съгласно здравните изисквания.
В пълна готовност са и летищата в Атина и Солун за посрещане на първите полети с туристи.  Туристите на летищата ще се посрещат от медицински екипи, като пристигащите от страни с все още висок праг на заразяемост ще се тестват на летището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *