Гума от трактор затисна дете във Велико Търново

Тежка гума от трактор затисна 8-годишно момче в късния следобед във великотърновския парк „Дружба“. Инцидентът е станал на фитнес площадка.

Гумата е донесена от неизвестен човек и се е използвала за тренировки. Свидетели разказват, че не за първи път виждат деца да играят с нея. По думите им до инцидента се стигнало, след като момчето и негов приятел опитвали сами да я повдигнат. На място веднага са пристигнали екипи на пожарната и на Спешна помощ, които извадили детето.

В момента то е настанено във великотърновската болница, където лекарите се борят за живота му. За инцидента потвърди и заместник-кметът проф. Георги Камарашев. „Свързах се с ръководството на болницата, момчето е докарано в съзнание, и контактно. Правят му се изследвания на корема и гръдния кош, за да се види дали има някакви други травми”, съобщи Камарашев. Той допълни, че има и яснота от Районното управление на полицията за инцидента.

„Става въпрос за седем-десетгодишни момчета, които отишли на специализираната площадка, видели гумата и започнали да я тътрят. Тя обаче затиснала едното от тях”, каза още Камарашев. Заместник-кметът на Велико Търново не скри и възмущението си от липсата на отговорност от страна на родителите. „Аз не мога да си обясня защо тези деца са оставени без надзор от родителите си през ваканцията. Лично аз утре ще издиря кои са родителите на това дете, тъй като те все пак носят отговорност за случилото се”, заяви той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *