Гръмна поредната лъжа на властта! Депутатите няма да работят без заплати, ще получават безотчетните в плик

Гръмна поредната евтина пиар акция на властта. След като в понеделник Народното събрание шумно реши депутатите да не получават заплати по време на извънредното положение заради короновируса, бдителни читатeли на Рикошет. орг сигнализираха, че измислената парламентарна драма е поредната фалшива новина на ГЕРБ защото решението не се отнася за безотчетните пари в размер на 2/3 от месечната заплата, които депутатите получават в плик.

Наша проверка установи, че действителност депутатите няма да получават основното си месечно възнаграждение, което от 1 април е 4248 лв. Към него избраниците получават пари за участие в постоянни комисии (още 15%), допълнителни месечни възнаграждения за трудов стаж и професионален опит (1% за всяка прослужена година), за научна степен „доктор“ (10%), за „доктор на науките“ (15%), за участие във временни комисии и работни групи (до 5%).

След последното увеличение, парите в брой за всеки депутат стават 2 832 лв. За тях не стана дума в еднодневните препирни в парламента в понеделник. Това означава, че избраниците ще ги получават, въпреки шумната пиар кампания на ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *