Гръмна газопроводът България – Гърция

Газопроводът България-Гърция е гръмнал в района на Кулата, съобщи bTV. Към мястото на инцидента пътуват екипи на пожарната и на Спешна помощ.

Няма пострадали хора. Районът край аварията е блокиран.

По информация на телевизията около 300 метра от трасето е засегнато. От министерството на енергетиката съобщиха, че е „гръмнала основната тръба, по която се доставя газ от България за Гърция“.

Районът е отцепен от полиция. Всичките институции са на мястото на инцидента. Инцидентът е станал в местността „Извора“ близо до село Кулата. Сигналът е получен в 8.02 часа.

По първоначална информация е засегната основната тръба, която пренася газ от България към Гърция. Областният управител на Благоевград обясни, че е имало кратко изтичане на газ, но защитната система се е задействала много бързо и изтичането е спряно.

Взривът е бил доста силен, чули са го в село Кулата. Усетили са го като земетресение, разказаха местни жители пред БНТ.

оворителят на Областната дирекция на МВР в Благоевград Йорданка Шаркова съобщи, че при аварията няма пострадали хора, нито изтичане на газ от газопровода. По принцип той има блокиращо устройство, което спира притока на газ по тръбата при възникване на теч или авария.

От Булгартрансгаз пък съобщихя официално, че аварията е настъпила в 7:56 ч. тази сутрин.

„Тя е предизвикала нарушаване целостта на газопровода на 200 метра преди линеен кран Кулата. Участъкът е изолиран и са предприети всички необходими действия за извършване на авариен ремонт и възобновяване на преноса на природен газ за Гърция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *