Грузия разби България с 2:5. Ясен Петров подаде оставка

Националният отбор на България по футбол записа една от най-срамните си загуби, отстъпвайки с 2:5 от тима на Грузия във втория си мач от Група 4 на дивизия “С” на Лигата на нациите.

Мачът се игра в Разград, като след него треньорът Ясен Петров подаде оставка.

„Аз нямам моралното право да остана. Ще се разделим. Поемам цялата отговорност. Дано дойде някой треньор, който успее да вдигне футболистите и да промени ситуацията. Извинявам се на всички, които са гледали тази продукция“, каза Петров.

Грузинските футболисти тотално надиграха българския тим. Те откриха резултата още в четвъртата минута с гол след корнер на Зурико Давиташвили. В 31-та минута Грузия удвои, след като Иракли Азаров опита центриране по земя, но топката се отклони от крака на Андреа Христов и за втори път влетя в мрежата на българския тим.

Пет минути след началото на втората част Атанас Илиев върна надеждите на България, засичайки центриране отдясно на Иван Турицов и с глава намали резултата на 1:2.

Следващите 20 минути в Разград обаче бяха кошмарни за българите.

Буду Зивзивадзе върна аванса от два гола за Грузия в 52-та минута, а в 57-та Кварацхелия беше точен от дузпа за 4:1. В 69-та минута и Валери Казаишвили се записа сред голмайсторите, правейки резултата 5:1.

В 83-та минута Илиян Стефанов вкара почетен гол за България, реализирайки дебютното си попадение за националния отбор.

Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов ще води националния отбор при гостуванията на Гибралтар и на Грузия в следващите два мача от трета група на турнира Лига на Нациите, съобщи източник от централата за БТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *