Гришо отстрани №55 в света

Григор Димитров (№20) се класира за III кръг в АТП 200 турнира в зала в Антверпен, след като надигра с обрат 4:6, 6:3, 6:4 Пабло Андухар-Алба (Исп, №55). 29-годишният българин пречупи 5 години по-възрастния испанец за 2:23 ч., окуражаван от малобройна публика в залата в Антверпен. Утре ще стане известен съперникът на Гришо на 1/4-финалите в мач между Милош Раонич (Кан, №19) и Камерън Нори (Вбр, №70).

Димитров игра много агресивно и се опитваше постоянно да контролира топката от основната линия, като често променяше посоката на ударите си. Активният му тенис на моменти определено притискаше Андухар , като испанецът не рядко разчиташе на грешките на съперника си.

Опитният испанец играеше изключително разумно и дочака спад в представянето на българина при 4:4 в откриващия сет, което му донесе важен брейк, позволил му да сервира и да вземе първия сет. Това обаче не притесни особено Димитров, който запази хладнокръвие, а в крайна сметка активният му тенис даде желания резултат , като бившият №3 в света стартира втората част с моментален брейк, затвърди го и поведе набързо с 3:0. Това се оказа решаващо за развитието на частта, като хасковлията не демонстрира колебания на начален удар и докара срещата до контрасет.

В него Григор продължи да бъде по-офанзивният от двамата и нанесе нов ранен пробив на своя съперник. Забележителен бе първият му сервис, който често притежаваше внушителна скорост от над 220 км/ч, като тези светкавични начални удари не рядко носеха и нехарактерно много за последно време директни точки в негова полза. Въпреки някои колебания в края, Гришо не допусна пробивът да бъде върнат и триумфира за трети път в 4 сблъсъка с Андухар-Алба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *