Григор стартира с успех на „Адрия Тур“

Григор Димитров (№19) надви втората ракета на Сърбия Душан Лайович (№23 в света) с 4:3 (2), 3:4 (5), 4:1 в първия мач от демонстративната надпревара Adria Tour, организирана от световния №1 Новак Джокович.

Мачовете са на комплекса на Ноле – „Новак Център“ в Белград (на червени кортове), а вчера бе изтеглен жребият за двете групи. Хасковлията попадна в група с австриеца Доминик Тийм (№3), сърбина Лайович и босненеца Дамир Джумхур (№107).

По-късно тази вечер, не преди 20,00 часа, първата ни ракета ще изиграе още една среща, като негов съперник ще бъде Джумхур. Утре българинът ще премери сили и със световния №3 Тийм.
Срещите се играят с публика, а мачовете са във формат 2 от 3 сета. Самите сетове обаче са в съкратен вариант – до 4 гейма (тайбрек при 3:3), а не до 6, както е по традиция. Освен това при равенство 40:40 няма предимство, а следващата точка слага край на гейма.

Във втория  мач от Група В, където Григор Димитров стартира с победа в три сета срещу  Душан Лайович, световният №3 Доминик Тийм спечели за няколко минути срещата си срещу Дамир Джумхур. Още в самото начало на срещата босненецът получи травма и се отказа при резултат 2:0 за австриеца, който утре ще премери сили с Григор. Все още не е ясно дали Джумхур ще може да излезе по-късно тази вечер срещу Димитров.

Последният мач на  Гришо бе на 29 февруари. Тогава той загуби от испанската суперзвезда Рафаел Надал  с 3:6, 2:6 на полуфиналите на турнира на твърди кортове в Акапулко. Сега, след три месеца и половина пауза заради пандемията от коронавирус, Григор отново изигра мач на състезателно ниво, макар и с неофициален характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *