Готвачът Деян Дичев, разчленил труповете на Юмер и Теодора, остава в ареста

За това, че е разчленил трупа на Юмер и по всяка вероятност този на Теодора Бахлова, той ще получи наказание най-много 5 години лишаване от свобода

Мярката за неотклонение на Деян Дичев бе гледана при закрити за журналисти врати. Като причина за това магистратите изтъкнаха размера на заседателната зала, която била много малка. Предвид противоепидимичните мерки, външни хора не се допускали. Заседанието протече онлайн.

Дичев е привлечен като обвиняем по чл.294 от Наказателния кодекс – „за укривателството на тленните останки от разчлененото тяло на Юмер, скривайки ги във висока папратова растителност на брега на блато. Той е укрил  и огнестрелно оръжие – пистолет, използвано за убийството на Юмер Мехмед, с цел да бъде избегнато и осуетено наказателно преследване спрямо Станимир Рагевски.“

Престъплението е осъществено в периода от 04.08.2021 г. до 11.08.2021 г. в гр. Бургас, уточниха от прокуратурата.

Дичев е завел криминалистите и до мястото в Гробищния парк, където са били закопани части от киснатото в киселина тяло на Теодора Бахлова. Брокерката изчезна на 28 октомври миналата година. Въпреки ключовата роля и в това престъпление, мярката за неотклонение касае единствено делото за убийствето на Юмер.

„Струва ми се, че има някаква доза на съжаление от това, което видях, въпреки че не сме имали възможност да разгораме кой знае колко по това“ – така отговори Борислав Янков, адвокат на Дичев, на журналистически въпрос съжалява ли готвачът за стореното.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка – задържане под стража. Дичев настояваше за по-лека, като мотивът на защитата му е „семейни причини“. Състав на Бургаски районен съд прецени, че Дичев може да се укрие или да повлияе на свидетелските показания по делото и реши да го остави за постоянно в ареста.

За това, че е разчленил трупа на Юмер и по всяка вероятност този на Теодора Бахлова, той ще получи наказание най-много 5 години лишаване от свобода. В НК нямало текст за „разчленяване на трупове“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *