Горанов търси клиенти за новия бизнес

Бившият финансов министър се разхожда с тениска и с лаптоп из центъра на София

 

Бившият финансов министър Владислав Горанов, който подаде оставка в последните дни на юли, бе заснет от в. „България днес“ да крачи неглиже из центъра на София. Горанов вече не се носи с официално облекло и с вратовръзка, а по тениска и дънки. Въпреки това той не се разделя с лаптопа си.

Оказа се, че Горанов отива на новото работно място за среща с клиенти– в офиса си на централната ул. „Одрин“. Бившият финансов министър учреди неотдавна консултантска фирма с 5000 лв. капитал. Дружеството „Трилема Кансълтинг“ ЕООД е регистрирано на 14 август.

Предметът на дейност на фирмата е „консултантски услуги в областта на публичните и частните финанси, управлението и структурирането на предприятия, търговска дейност в страната и чужбина, търговско представителство и посредничество, както и всякакви други дейности, разрешени от българското законодателство при съобразяване и спазване на всякакви лицензионни, регистрационни или други изисквания“.

Горанов, управлявал финансите на България в периода 2014-2020 г., донесе икономическа стабилност на държавата, но падна жертва на Васил Божков. След като хазартният бос офейка от страната и бе обвинен за неплащане на над 700 милиона лева данъци от лотарийна дейност, Черепа предприе тежка компроматна война срещу Горанов, обвинявайки го, че той е виновен за неправилното събиране на данъци от Комисията по хазарта. След серия от обвинения, Горанов се принуди да подаде оставка и вече е частник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *