Главният редактор на „България днес“ за побоя над полицаи: Инцидентът е битов, не политически

Задържани са журналистите Виктор Леви, Заприн Караминов и Надя Панкова

 

Журналист от вестник „България Днес“ е участник в инцидент с ранени полицаи. Във вторник вечерта около 21.20 часа в 5-то РУ е получен сигнал, че на ул. „Раковски“ на 11 ет. пред редакцията на вестник „Уикенд“е възникнал скандал между три лица и охраната на сградата. Пред пристигналите на мястото, един от охранителите заявява, че две лица са го били. Полицаите се качват на 11 ет. и пред редакцията на агенция „Лупа“ ЕООД три неизвестни лица им нанасят удари. Двама полицаи са ранени.

По случая са задържани трима души – Виктор Леви, Заприн Караминов и Надя Панкова. Образувано е досъдебно производство по чл. 325, ал 2.

Юристи на Медийна група България заявиха, че проверяват детайлно случая и ще посъветват издателя на вестник „България Днес“ при доказана вина на журналист от редакцията, да предприеме най-тежките мерки по кодекса на труда.

Главният редактор на вестника Николай Пенчев категорично заявява, че не отговарят на истината публикациите в сайтове, в който се твърди, че инцидентът е политически и е насочен срещу журналисти от опозиционни медии. „Първоначалната информация, която имам и която проверяваме в момента е, че става дума за битов инцидент, който няма нищо общо с вестник „България днес“. Каквито и да са причините, реакцията на колежката е недопустима не само за журналист, но и за всеки човек.“ – категоричен е Пенчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *