ГЕРБ подари 100 бона на русофобски сайт за „медийно обслужване“

Изданието „Фактор.бг“ очевидно изпълнява поръчки на управляващата хунта

115 400 лева само за една година е получило от ГЕРБ слабо известното онлайн издание „Фактор.бг“. Сайтът е абсолютен рекордьор сред останалите медии, като подарената сума е в пъти повече от парите за големите национални телевизии, установи проверка на „Рикошет.орг“ в декларацията по Закон за задължително депозиране на печатни и други произведения и обявяване на разпространителите и доставчиците на медийни услуги на фирмата – издател „С-Факторбг“ ЕООД.

100 000 лв. от пачките са преведени от ГЕРБ на 1 януари 2019 г. като плащането очевидно няма нищо общо с местните и евроизборите. Основанието е „медийно обслужване“. Терминът означава изпълнение на мръсни поръчки – в случая срещу враговете на управляващата хунта.

През април сайтът получава нови 10 000 лв. за европейския вот от управляващата партия, а през септември още 5 400 за кметските избори.

Фактор.бг“ е малко известен сайт, в който намират място писанията на „пещерните антикомунисти“ от 90-те години на миналия век. Освен виртуална борба с несъществуващите от 30 г. “комунисти”, изданието е русофобско и редовно публикува абсурдни текстове, оплюващи Русия и всичко руско.

По традиция в България повечето демократи са комунисти или наследници на функционери на БКП. Такъв е и случаят с издателя на „Фактор.бг“ Стойко Стоянов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *