ГЕРБ опитва да изземе инициативата за анкетна комисия “Росенец“

ГЕРБ ще подкрепи предложението на “Демократична България“ за съставяне на парламентарна анкетна комисия за проверка на казуса “Росенец“. Това стана ясно от изказване на Тома Биков (ГЕРБ) от парламентарната трибуна.

Първо думата за „Росенец“ бе взета от председателя на парламентарната група на “Демократична България“ Христо Иванов. Той обяви, че ДБ започва да събира подписи за свикване на анкетна комисия “Росенец“.

“Нека българското общество види истината за този Дисниленд на корупцията. Нека видим как институциите са си затваряли очите, как с тяхното съдействие са регистрирани обекти, които иначе е нямало как да бъдат регистрирани“, каза Иванов.

Той заяви, че парламентарната комисия трябва да изслуша разследващите журналисти, които изкараха голяма част от фактите около строежа на лятната резиденция на Ахмед Доган, заграждането на пътя към нея, огромния кей и опита да се ограничи достъпа на гражданите до плажа.

Голяма заслуга за разкриването на тези обстоятелства имаше разследващия сайт “Биволъ“.

“Нека да бръкнем в тази рана, за да видим дали този парламент има реално желание за промяна или се опитваме само да сложим един сламен човек начело на правителството (говори за Данаил Митов от ГЕРБ-бел.ред.)“, каза Христо Иванов.

Веднага след това Тома Биков от ГЕРБ обяви, че парламентарната група на ГЕРБ-СДС вече е събрала 48 подписа за свикване на анкетна комисия за Росенец.

“Който иска нека да се подпише“, каза Биков. ГЕРБ-СДС и „Демократична България“ могат да съберат 102 гласа за свикване на анкетна комисия „Росенец“. Тези гласове биха били достатъчни при кворум от 203 гласа в Народното събрание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *