ГЕРБ и СДС с нови листи. Вътре ли е Борисов?

ГЕРБ и СДС ще се явят на изборите на 11 юли с нови листи за парламент. Това съобщи зам.-председателят на партията на Борисов Даниел Митов, след като коалицията депозира в ЦИК документите за предсрочния вот.

Интригата продължава да бъде дали Бойко Борисов ще се кандидатира за депутат. Все още се обсъжда и предстои да стане ясно дали лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов ще бъде в листите, каза Митов.

Тепърва ще разговаряме за позициите в листите, но няма да поискаме повече от това, което бихме могли да допринесем като гласове, каза председателят на СДС Румен Христов, който на вота на 4 април бе водач на листата на 23 МИР в София.

Митов даде да се разбере, че партията на Борисов не се отказва от властта. Той заяви, че ГЕРБ-СДС при всички положения ще търсят отново диалог за съставяне на правителство и изрази увереност, че ще са незаобиколим фактор в този процес. На предишните избори на 4 април отцепниците от ГЕРБ около Цветан Цветанов повтаряха, че ще са незаобиколим фактор.

За регистрация в ЦИК коалиция ГЕРБ-СДС е внесла необходимия максимум от 9999 подписа. В цялата страна са събрани в рамките на два дни 32 хил. подписа, съобщи Цветомир Паунов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *