ГЕРБ върна „министъра на ДПС“ Горанов

Никакви промени в данъчното облагане, въвеждане на еврото от 2024 г., минимална работна заплата 500 евро (1000 лв.) в края на мандата (2025 г.) и средна 1000 евро (2000 лв.) – това са част от акцентите в предизборната платформа на ГЕРБ, които бяха представени на среща с представители на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

От ГЕРБ в срещата участваха няколко кандидати за депутати, които са част от кабинета „Борисов 3“ – Томислав Дончев, Деница Сачева, проф. Костадин Ангелов и Росен Желязков. Част от акцентите бяха представени и от бившия финансов министър Владислав Горанов, който запази поста въпреки информация за кореспонденции с бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков, но бе сменен в разгара на антиправителствените протести миналото лято с обяснението, че областни координатори на ГЕРБ смятат, че той е един от тримата министри на ДПС и Делян Пеевски в правителството. Днес президентът на КНСБ Пламен Димитров, който обяви, че сутринта е имал и среща с премиера Бойко Борисов по обсъжданите теми, нарече Горанов финансовия министър. Той не е кандидат за депутат за разлика от другия определен като министър на ДПС Младен Маринов. Досега се знаеше само, че след отстраняването си от изпълнителната власт Горанов е започнал бизнес като консултант, а бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че той реди кандидатдепутатските листи. В срещата днес участваше и икономическият министър Лъчезар Борисов.

В отговор на исканията на КНСБ за данъчни реформи и необлагаем минимум Томислав Дончев каза, че в платформата на ГЕРБ не се предвиждат промени в данъците, но може да бъде обсъден въпросът за отношението между приходите в централния бюджет и приходите на местните администрации. Той определи зелената сделка като една от най-важните теми в следващите години, а връщането на нормалния политически диалог – като една от най-важните задачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *