ГЕРБ във Варна се цепи?

Въпреки че бившият премиер Бойко Борисов успя да събере актива на ГЕРБ във Варна вчера, запознати със ситуацията в морския град твърдят, че местната структура тотално е занемарила предизборната кампания. Нищо чудно скоро да има и отцепници, споделиха свидетели на разпада на организацията.

За разлика от предишните избори, сега, точно преди решителната битка на 11 юли кампанията е вяла, почти я няма, а офисът на партията редовно пустее и е заключен, издадоха оттам.

Това, че морските гербери са му отпуснали края личало и по липсата не само на партийни събития, но и по усещането, че нямало ентусиазъм да се лансира по-сериозно бившия здравен министър Костадин Ангелов, който е водач на листа в морския град.

Почти не се виждали негови предизборни плакати, самият той рядко се мяркал в града и единствено ликът на бившия спортен министър Красен Кралев привличал вниманието на избирателите в централни места във Варна, разказват хората. Бившият спортен министър удържал фронта, тъй като Варна е родният му град.

„Явно в структурата започва разпад, активистите не са ентусиазирани предвид отслабването на ГЕРБ и нямат хъс, за да активират повече избиратели за бившите управляващи”, споделиха разчели  променената ситуация.

Политици от други партии пък смятат, че “мишките” скоро ще се разбягат от големия кораб, особено ако на 11 юли ГЕРБ изпадне от челни позиции и видят, че няма перспективи за скорошно връщане във властта.

Бившата управляваща партия ще започне да се цепи, както става винаги в подобни политически ситуации, както се случи с НДСВ, СДС. Тези, които бяха част от ГЕРБ само заради облагите на властта, ще си тръгнат, защото нямат интерес да са на страната на губещия, анализираха ситуацията вещи в политическите въртележки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *