ГЕРБ брани Бойко Борисов от прокуратурата

Депутати и симпатизанти на ГЕРБ обсадиха прокуратурата, докато тече разпитът на техния лидер Бойко Борисов. Той е призован днес по делото, станало известно като  „Барселонагейт“, както и по сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ.

„Не разбираме защо се претоплят манджи в момент, в който се работи по съставянето на правителство и по работата върху много сериозна съдебна реформа“, заяви Даниел Митов пред журналисти. Според него държавното обвинение се използва, за да бъде осуетен опитът за реформа в правосъдието и съставяне на кабинет.

Симпатизантите на партията обаче не се изказаха ласково за възможността за съставяне на правителство с „Продължаваме промяната“. Те не одобряват идеята Асен Василев да бъде финансов министър. Въпреки това, феновете на ГЕРБ скандираха „Бойко, Бойко“.

Борисов е разпитан от Софийската градска прокуратура по разследването за евентуално пране на пари, което се води от испанските власти и засяга имот в Барселона, в който е живяла свързваната с Борисов моделка Борислава Йовчева.

Другата прозовка е от Върховната касационна прокуратура по сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ. В него има твърдения за корупция и злоупотреба с власт.

За двете призовки съобщи самият Борисов на брифинг в началото на седмица. Тогава той заяви, че е призован на разпит в един същ ден и час на две различни места. „В бързината са ми изпратили две призовки по едно и също време. На 2 различни места в един и същи ден! Казвам го, за да се шегувам, но това е факт. Ако не отида на едното, какво ще кажат: „Не се е явил, трябва да го арестуват“ или как. И това има ли някакво значение? Ще ви направи ли по-слаби, по-колебливи?“, заяви Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *