ГЕРБ бори “фалшивите новини” на левицата с дезинфектант, ДПС – с тамян

Ще си позволя лично да дезинфекцирам мястото, от което ще се изказвам, против COVID-19 и против фалшивите новини на БСП. Също така срещу неверните политически внушения, отново на БСП.” Това заяви депутатът от парламентарната група на ГЕРБ Евгени Будинов по време на дебата по промените в Закона за ДДС.

“Колеги, разбирам, че вашата партия има много проблеми и имате страшно разединение вътре, бъдете по-широкоскроени и приемете това с чувство за хумор. Казвам го като шега. Приемете го като шега, въпреки че е добре, че са тези шеги, за да си кажем истината”, каза още Будинов.

Той посочи, че е благодарен за предложението за намаляване на ДДС за книгите. И допълни, че това е голям жест към издателите, към авторите, преводачите, библиотекарите и към всички четящи хора в страната.

Реплика към Будинов направи зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

“Г-н Будинов, това, което се опитахте да гоните с дезинфектант, не се гони с дезинфектант, а с тамян. Сега сериозно, мисията на живота ви – да се намали ДДС на книгите, всъщност е мисия на ДПС. Ние миналата година предложихме това”, подчерта Цонев.

Георги Свиленски от БСП призова председателя на парламента Цвета Караянчева да назначи Будинов да дезинфекцира парламентарната трибуна, щом има такова желание да го прави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *