Георги Софкин умрял като клошар и бездомник

Пропил се след като му отнели апартамента 

Голямият-малък човек Георги Софкин не е издъхнал от побой, а от фатален удар на главата при падане. Това съобщават неофициално от полицията в Стара Загора.

Жители на града са разказали на ченгетата, че на 29-ти октомври (събота) са го забелязали видимо почерпен да се заваля по улиците. Най-вероятно после се е спънал и паднал. Ударът е бил фатален – въпреки усилията на лекарите той е издъхнал на 1 ноември след няколко дни в кома.

Докторите от университетската болница са категорични, че насилие върху него не е упражнявано. Черепно-мозъчната травма е получена вследствие на падане. Софкин е намерен в безсъзнание да лежи на улица.

Старозагорци също са убедени, че не иде реч за криминално престъпление. 63-годишният Софкин често злоупотребявал с алкохола в последно време. През последните години останал без дом, след като съдът му е отнел наследствения апартамент в Стара Загора заради присъда. Джуджето се пропило и се издържало от подаянията на различни спонсори.

В събота е намерен да лежи на тротоар, недалеч от Второ основно училище.

Нелепата му смърт напомня тази на писателя и светски хроникьор Любомир Милчев-Денди, който миналата година също загина след пиянско падане в дома си. Първоначално МВР разследваше криминално посегателство над него – имаше съмнения, че Денди е бил пребит в центъра на София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *