Георги Попов дарява 27 млн. лв. на левскарите

Водещият се за собственик на Левски Георги Попов обяви, че не се е отказал да даде безвъзмездно акциите на Сираков, тъй като синята легенда няма как да плати 25 милиона лева за тях. Бизнесменът декларира пред бТВ, че „подарява 25-26-27 милиона на хората“.

„Даваме акциите, за да избегнем сигурния фалит на клуба, което щеше да се случи. Хората щяха нас да ни обвинят, че сме го искали. Ние не искаме това да се случи. Искаме да избегнем социално напрежение. Даваме акциите безвъзмездно. Г-н Сираков какво да ни плати? 25 милиона ли? Няма как.

Единственото, което може да се случи, е г-н Борисов да промени решението си, тъй като в момента те са джиросани на него. Ако той вземе някакво друго решение в рамките на срока, който е обявен в писмото, те ще му бъдат върнати, за да се разпореди той с тях. Джирото ще бъде положено, след като изтече срокът на неговия мълчалив отказ. Или ако той реши да се разпореди с тях.

Нашето желание е да подпомогнем клуба. Това са 25-26-27 милиона лева, които сме дали безвъзмездно. Сега ги даваме като подарък на всичките тези хора. Важното е господин Сираков оттук нататък да поеме всичко в свои ръце и, както обеща, да изведе клуба напред“, заяви Георги Попов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *