Георги Попов: Взех акциите на „Левски“ от хора, близки до различни кръгове, прочетете джирата и ще разберете за кого говоря

„Някои медии, които не пожелаха да влязат в проблема твърдят, че „Левски“ е бил унизен. След дълги и тежки размисли, най-вече за бъдещето на „Левски“, решихме, че трябва да прехвърлим акциите“, заяви по телефона от Дубай пред бТВ собственикът на „Левски“ Георги Попов.

„Господин Борисов, заяви, че трябва да се смени „неясната“ собственост на „Левски, за да помогне на държавата да му помогне. Собствеността е моя, аз имам 87%, затова решихме, че е най лесно, за да няма спекулации, акциите да бъдат джиросани на него. А при създадения казус той трябва да откаже акциите в писмена форма или да ги прехвърли на привържениците“, каза още Попов, който използваше не формата „аз“, а ние“ без да конкретизира за кого става дума.

Той съобщи, че в личен разговор Наско Сираков е изявил желание да „поеме акциите от господин Борисов“ и заедно с Павел Колев да работят за спасяването на клуба.

„Не си измивам ръцете с джиросването на акциите, но как да издържаме клуба при замразени сметки и активи, неработещи компании“, заяви той.

Той отхвърли тезата, че Бойко Борисов има правота да откаже да приеме акциите, а заяви, че премиерът трябва или да му ги върне или на привържениците.

„Никой не е упълномощавал Константин Папазов за получи акциите, аз никога не съм го виждал, не го познавам и нямам ангажимент към него“, отговори на въпрос защо е бил унизен по този начин Папазов.

„Аз взех акциите от хора, близки до различни кръгове, прочетете джирата на акциите и ще разберете за кого говоря“, заяви той.

По време на разговора се чуваше още един мъжки глас, който отвреме-навреме „суфлираше“.

„Ако това е ирония и питате кога ще ме приберат „на топло“, аз съм на топло в момента“, отговори той на въпрос колко градуса е в Дубай в момента.

Водещата заяви, че обаждането на Георги Попов било изненада за всички в екипа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *