Гарелов прогнозира, че се раждат новите активни борци срещу ГЕРБ

Общественото мнение се мъчи да се ориентира ще паднат ли тези, или няма да паднат. Раждат се новите активни борци, някой взема завоя, коментира журналистът Иван Гарелов пред Би Ти Ви.

Според него нещата вървят почти като повторение, но може да има и много големи изненади на предстоящите избори.

„В момента политическата битка доби нови размери и характеристики. При първия вот се смятаха партиите и силите, които са срещу статуквото, и тези, които са към старото статукво – и БСП я слагаха там. От няколко дни има ново разделение – мозъчните центрове, които определят политиката на бившето управление, работят много активно. Новата разделителна линия е демократичната общност на една страна и недемократичната на другата“, посочи Гарелов и уточни, че според него ГЕРБ, „Да България“, евентуално и Слави Трифонов са демократичната общност, а от друга страна, са ДПС и БСП.

Той смята, че Слави Трифонов ще избере в скоро време момента и ще разкрие всичките си карти. Според него в сравнение с първите избори ГЕРБ ще загуби малка част от своите привърженици, но не толкова, че да загуби първото място.

„Нормалните политически разговори не се водят на светло и в най-демократичните страни, не се обсъждат всички въпроси пред публика. Понеже у нас това се нарича задкулисие, всички се пазят да признаят, но те водят разговори. Има някои очертали се възможности“, смята журналистът.

В края на миналата седмица Ивайло Вълчев обясни защо „Има такъв народ” не състави правителство, въпреки че са имали тази възможност.

„Направихме по-трудното – да не го съставим и да откажем отровната подкрепа, която беше обещавана. Не го направихме, за да не продължаваме живота на една порочна и прогнила система, която беше готова да подкрепи каквото и да е, само и само да влезе в ритъм на работа като преди“, обясни Вълчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *