В 44-ия ден „Отровното трио“ призова да не се подават уведомления за протести

Протестиращите направиха щафетна блокада на БНТ, гледаха и прожекция на филм за Украйна на Орлов мост

44-ия ден на протестите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев бе белязан с две блокади на сградата на БНТ през деня, искане на оставката на директора на медията Емил Кошлуков, а също и с призив на “Отровното трио” да не се дават уведомления към общините за маршрутите на протестите в страната. Мотивът им е, че вместо осигуряване на ред, ще се стигне до възпрепятствания на шествията. Конкретният повод бяха действията на община Пловдив, която не разреши провеждането на протест в четвъртък, а по-късно полицията в 4 часа сутринта в петък насилствено премахна палатков лагер на протестиращите, изграден на моста на река Марица. И в края на деня в петък протестиращи блокираха кръговото край моста в Пловдив с възгласи „Оставка!“. Във Варна пък с яйца бе замерян офиса на Националния фронт за спасение на България.

И в 44-ия ден на протестите в столицата останаха блокирани възловите кръстовища пред МС, Софийския университет и Орлов мост. В т.нар. „триъгълник на властта“ традиционно „Отровното трио“, в лицето на адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минековсе, се обърна към протестиращите.

„Вчера бях в Пловдив. В Пловдив не е като в София. Там всичко се командва от едно здраво, корпулентно прасе, каза проф. Велислав Минеков. По негов призив софиянци бурно аплодираха пловдивчани.

“Надяваме се скоро България ще пламне. Време е да ги премахнем и да ги забравим. И да ги накажем както каза един учен от БАН, цял живот да учат английски”, добави той.

Към 21:00 ч. започна традиционното шествие по жълтите павета към Орлов мост, като протестиращите спряха за кратко пред сградата на Народното събрание, за да могат те да „изразят чувствата си“. Преди шествието да тръгне част от протестиращите не скриха желанието си да бъдат излъчени лидери и отправиха призиви да се учреди политическа партия „Заедно“, предаде БНР.

Адвокат Хаджигенов обаче контрира, че моментът за това още не е дошъл и че за партии ще му дойде времето, когато се изпълнят исканията на протестиращите. „Без оставка промяна не е възможна“, посочи той.

Час и половина преди началото на традиционните вечерни протести в триъгълника на властта в столицата, “Отровното трио” на извънреден брифинг призова през медиите протестиращите да не подават уведомления за протестите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *