В САЩ обявиха бойкот на спорта

В САЩ обявиха бойкот на спорта заради простреляния Джейкъб Блейк. Тъмнокожият мъж получи 4 куршума след неизпълнение на полицейско разпореждане в Уисконсин, което предизвика нова вълна от напрежение.

Първи скочиха в НБА. Милуоки Бъкс бойкотира мача с Орландо меджик от плейофите. Състезателите на отбора не излязоха за петата среща в серията в знак на протест срещу расовата несправедливост. Заради действията на Милуоки в НБА отложиха всички мачове в сряда.

„Искаме промяна. Писна ни“, написа в туитър звездата на НБА ЛеБрон Джеймс. Според твърдения неговият отбор ЛА Лейкърс и градският съперник ЛА Клипърс са поискали сезонът да бъде анулиран.

Отложени двубои има още в бейзболната лига (MLB), футболното първенство, женската баскетболна лига. В тениса носителката на две титли от Големия шлем Наоми Осака се оттегли от „Мастърс“-а в Ню Йорк. Това принуди организаторите да обявят един ден прекъсване на надпреварата.

„Стомахът ми се свива да гледам продължаващия геноцид над чернокожите хора от страна на полицията“, обяви тъмнокожата японка, която е израснала в САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *