В Перник вода ще има от сутрин до 22 часа

Язовирът вече е пълен на 8, 7 милион кубика. Пълни се с много добро темпо. Природата е много милостива. Ако продължава така края на пролетта може да отменим напълно водния режим”, каза кметът Владимиров. Идеята е след днес да направим режима от сутрин до 22 часа. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който провери новия водопровод на Перник, който трябва да бъде пуснат в експлоатация днес.

“Разрешихме „Софийска вода“ АД да предоставя водни количества на „ВиК“ ООД – Перник за осигуряване водоснабдяването на град Перник и прилежащите населени места. Решението дава възможност за срок от шест месеца Перник да получава вода от новоизградения авариен водопровод, който свързва водопреносната мрежа на града и водопровода от с. Мало Бучино. Така ще се осигури довеждането на водни количества от събирателните деривации на язовир „Белмекен“ – СД „Манастирска“ и СД „Грънчар“ до град Перник. Трасето, по което на Перник ще бъде подавана вода от язовир „Бели Искър”, е с дължина 13 км. Негов собственик ще бъде местното ВиК дружество”, поясни премиерът и благодари за неуморния труд на работниците, на кмета, на министрите и заместник-министрите, направили възможно изграждането на водопровода.

В понеделник кметът на миньорския град Станислав Владимиров трябва да реши в кой часови диапазон перничани ще имат вода от днес нататък. Той заяви, че вероятно водоснабдяване без прекъсване ще бъде осигурено от 6.00 до 22.00 ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *