В мобилните крематориуми Русия гори телата и на руски войници

В своите мобилни крематориуми на украинска земя руската армия изгаря не само телата на убити цивилни, за да прикрие военните си престъпления, но и телата на загинали руски войници. Това разкри Главно разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна.

По този начин Русия иска да скрие реалния брой на убитите си войници в Украйна, както и да избегне плащането на компенсация на семействата на загиналите военнослужещи. Агресорът прави всичко възможно, за да скрие ужасяващите военни престъпления, които извършва от началото на агресията си срещу Украйна на 24 февруари.

Кадрите от Буча обиколиха целия свят и показаха истинското злокобно лице на агресора, който без повод предприе пълномащабна война. Руската армия е изпратила мобилни крематориуми в Мариупол, както и в Черниговска и Луганска области. Само в Мариупол руснаците имат 13 мобилни крематориума. Освен това окупаторите търсят и свидетели на военните престъпления, за да убият и тях.

Мариупол беше унищожен от Русия само за седмици, като броят на цивилните жертви надхвърля 20 000 според данни на украинските власти. Освен убийства на цивилни невъоръжени граждани, руските войници изнасилват и малолетни момичета в Украйна. Вчера за първи път от началото на военната инвазия американският президент Джо Байдън призна, че Русия извършва геноцид в Украйна. Френският президент Еманюел Макрон се уплаши да използва тази дума и отказа да определи случващото се в Украйна като геноцид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *